Η κύρια ερευνητική ομάδα

Καθηγητής Ευτύχιος Σαρτζετάκης
Καθηγητής Ευτύχιος Σαρτζετάκης Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
O Ευτύχης Σαρτζετάκης είναι Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης (EMAS) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών MSc in Sustainable Development του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης
Καθηγητής Νίκος ΜαραντζίδηςΕπιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς.
O Νίκος Μαραντζίδης είναι Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα και στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων, άρθρων και συλλογικών τόμων και κριτής επιστημονικών περιοδικών.
Δρ. Γιώργος Σιάκας
Δρ. Γιώργος ΣιάκαςΔιευθυντής Ερευνών της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς
Ο Γιώργος Σιάκας είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Πολιτικής. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις. Συμμετέχει στις δραστηριότητες της Μονάδας Ερευνών από το 2013 και το 2015 αναλαμβάνει Διευθυντής Ερευνών της.
Από το 2007 έως το 2013 έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στην υλοποίηση και συντονισμό ευρωπαϊκών και αναπτυξιακών έργων.
Ιορδάνης Λαζούδης
Ιορδάνης ΛαζούδηςΤεχνική Υποστήριξη
Ο Ιορδάνης Λαζούδης είναι πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του  New York Baruch College και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ – NY Institute of Technology). Από το 1999 εργάζεται ως σύμβουλος πληροφορικής στη Νέα Υόρκη και το 2000 έως το 2003 συνεργάζεται με την Goldman Sachs ως προγραμματιστής. Στην Ελλάδα, από το 2004, αναπτύσσει ιδιαίτερη δραστηριότητα στην ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής και την υποστήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην ανάπτυξη cloud services και διαχείριση χαρτοφυλακίου.
Δάφνη Κουκούτση
Δάφνη ΚουκούτσηΔιοικητική Διεύθυνση

Οι Υπότροφοι 2017-2018

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου υποτροφιών της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς επελέγησαν δύο υπότροφοι, με την ευθύνη της διοικητικής και επιστημονικής αρωγής του έργου της Μονάδας Ερευνών.

Χρήστος Ιωαννίδης
Χρήστος Ιωαννίδης
O Χρήστος Ιωαννίδης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Βάσω Στράντζαλη
Βάσω Στράντζαλη
Η Βάσω Στράντζαλη είναι απόφοιτη του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι Υπότροφοι 2016-2017

Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου υποτροφιών της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς επελέγησαν τρεις υπότροφοι, με την ευθύνη της διοικητικής και επιστημονικής αρωγής του έργου της Μονάδας Ερευνών.

Μαρία Αρμυριώτη
Μαρία Αρμυριώτη
Η Μαρία Αρμυριώτη είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΑΠΘ.
Ροδόλφος Γκέγκας
Ροδόλφος Γκέγκας
O Ροδόλφος Γκέγκας είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Εύα Σταθεροπούλου
Εύα Σταθεροπούλου
H Εύα Σταθεροπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Πολιτική Ανάλυση, του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ερευνητές πεδίου

Για την εκτέλεση του ερευνητικού της έργου, η Μονάδα Ερευνών αντλεί τους συνεργάτες – ερευνητές της από το Μητρώο Ερευνητών της.